Syrische leger trekt Aleppo binnen

Syrische regeringstroepen hebben grond- en luchtaanvallen gelanceerd op de wijken in de noordelijke stad Aleppo die gecontroleerd worden door rebellen. Volgens de oppositie gaat het om de hevigste gevechten sinds de start van de opstand tegen Bashar al-Assad, nu zeventien maanden geleden.

"Er wordt felle strijd geleverd in de wijken Salah al-Din en al-Hamdanieh", zegt Abu Omar al-Halabi van het vrije Syrische leger vanuit Aleppo. "Alle mogelijke wapens worden ingezet." De rebellenleider beweert dat twee pogingen van het Syrische leger om de stad te betreden werden afgeblokt door de rebellen. Zijn uitspraken kunnen echter niet geverifieerd worden.

De Syrische staatstelevisie meldt enkel dat regeringstroepen begonnen zijn met het "zuiveren" van de straten van Aleppo van "terroristische gewapende groepen".

Rusland heeft alvast zijn steun betuigd aan het offensief van het Syrische leger in de stad die meer dan 2 miljoen inwoners telt. "Hoe kan je nu verwachten dat de Syrische regering zegt: 'ga je gang, werp me maar omver'. Dat is toch niet realistisch", verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov aan Interfax. Hij klaagde de westerse steun voor de oppositie in Syrië aan. "De prijs van dit alles is alleen maar dat er meer bloed vloeit".

Westerse landen hebben de voorbije dagen al aangegeven dat ze vrezen dat er in Aleppo, een stad aan de Turkse grens met meer dan 2 miljoen inwoners, een bloedbad zal worden aangericht. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud