Taifoen Ketsana eist tientallen mensenlevens in Vietnam en Cambodja

De taifoen Ketsana, die al verwoestend tekeer ging in de Filipijnse hoofdstad Manilla, zet zijn koers voort in Zuidoost-Azië en eiste al het leven van 74 mensen in Vietnam en elf andere in Cambodja.

Volgens de laatste berichten staat het dodentol van Ketsana in de regio momenteel op 331 mensen. De Filipijnen, die dit weekend opgeschrikt werden door de taifoen, zijn met 246 doden het zwaarst getroffen.

Op zijn terugweg van de Filipijnen won Ketsana nog aan kracht en was er niet langer sprake van een tropische storm, maar van een taifoen die zich naar het centrum van Vietnam begaf. Daar zijn twaalf mensen vermist en de autoriteiten vrezen voor nooit geziene overstromingen. Sinds dinsdag staat de Centraal-Vietnamese stad Hoi An, die deel uitmaakt van het Unesco-werelderfgoed, onder water. Vietnam zal zo'n 170.000 mensen evacueren.

In Cambodja kwamen ten minste elf mensen om en volgens de autoriteiten werden duizenden inwoners geëvacueerd en is de uitdeling van tenten en voedsel gestart.

Verder naar het noorden in Laos spreken onder meer de VN en ngo's over overstromingen. De regering zei nog niets over slachtoffers. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud