Advertentie

Talibanchef roept op niet deel te nemen aan Afghaanse verkiezingen

De leider van de taliban, Mollah Mohammad Omar, heeft de Afghanen opgeroepen om niet deel te nemen aan de presidentsverkiezingen in 2009 en om zich te verenigen tegen de "bezetters". Dat deed hij in een boodschap die zondag door de taliban openbaar werd gemaakt naar aanleiding van het Offerfeest (Aïd al-Adha).

"Laat jullie niet verblinden door de bedrieglijke verkiezing die is aangekondigd. In werkelijkheid is de keuze gemaakt in Washington", stelde Mollah Omar, zelfverklaarde "beheerser der gelovigen" en chef van "het Islamitisch Emiraat in Afghanistan".

"Welke persoon ook verkozen wordt, hij zal jullie leed niet kunnen verlichten wanneer jullie duizenden keren gebombardeerd zullen worden door Amerika", voegde Mollah Omar er aan toe. De talibanleider verwees daarmee duidelijk naar president Hamid Karzaï, die regelmatig tevergeefs protesteert na elke vergissing van de internationale troepen in het land.

Mollah Omar deed ook een vurige oproep tot nationale eenheid in Afghanistan, ongeacht etnische of taalkundige verschillen. "Nog maar eens probeert de vijand de Afghanen te verdelen. Onze religie leert ons om vooroordelen op basis van etniciteit te verwerpen. Het enige wat ons verbindt, is de islam", luidt het. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud