Tankwagen: overpompen zal vermoedelijk tot 01.00uur duren

De hulpdiensten zullen vermoedelijk tot 01.00 uur bezig zijn met het leegpompen van de lekke tankwagen op het parkeerterrein in Ruisbroek, naast de Brusselse Ring. Dat meldt de Brusselse brandweer. Sinds 21.45 uur zijn ze met dat werk bezig, zonder dat de Ring daarvoor moest afgesloten worden.

De Antwerpse brandweer is ter plaatse met gespecialiseerde meetapparatuur die de chloorniveau's in de omgeving in de gaten houdt. Volgens de metingen zijn die aanzienlijk lager dan eerst gevreesd, zodat het overpompen naar alle waarschijnlijkheid probleemloos zal verlopen. Het vijftigtal hulpverleners dat ter plaatse is, zal wel nog tot 01.00 uur werk hebben, aldus de Brusselse brandweer.

De lekke tankwagen zal nadien ook niet onmiddellijk getakeld kunnen worden. Eerst moet hij gevuld worden met een inert gas om ontploffingen te vermijden. Dat karwei zal de brandweer donderdagvoormiddag uitvoeren. Pas nadien kan het parkeerterrein in Ruisbroek weer opengesteld worden. Dat zou vermoedelijk tegen de middag gebeuren. (COR 230)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud