Advertentie

Tegen 2020 insecten in Nederlandse supermarkten

Insecten liggen tegen 2020 als voedsel in Nederlandse supermarkten. Dat stelt hoogleraar Arnold van Huis van het Laboratorium voor Entomologie van de Wageningen Universiteit maandag. Insecten vormen in de toekomst een noodzakelijke vleesvervanger, aldus de wetenschapper.

Insecten zijn nu al beperkt verkrijgbaar, maar Van Huis verwacht dat de beestjes in 2020 in de schappen van Nederlandse supermarkten liggen en wellicht zelfs nog eerder. "De afgelopen tien jaar is de acceptatie van insecten als voedsel enorm toegenomen. Over nog een jaar of tien is Nederland zo ver dat insecten overal verkrijgbaar zijn."

Tachtig procent van de wereldbevolking eet al insecten. In totaal staan wereldwijd 1.400 verschillende insectensoorten op het menu. Insecten worden steeds belangrijker als vleesvervanger. De productie van vlees gaat overal ten koste van landbouwgrond en draagt in ernstige mate bij aan het broeikaseffect.

De acceptatie in Nederland van insecten als voedsel neemt sneller toe als wordt gezocht naar nieuwe toepassingen, denkt Van Huis.

Volgens de wetenschapper zijn er nog wel wetswijzigingen nodig vooraleer insecten in de schappen belanden. "Vooral de kwaliteitscontrole en productiewijze moeten nog wettelijk worden vastgelegd." (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud