Telegraaf Media Groep schrapt 425 banen

Telegraaf Media Groep (TMG) gaat minimaal 425 banen schrappen. Het Nederlandse mediabedrijf, bekend van dagblad De Telegraaf en roddelblad Privé, wil daarmee zijn winstgevendheid vergroten. Dit maakte de onderneming vrijdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

De banenvermindering treft de gehele organisatie. De operatie zal ook gepaard gaan met gedwongen ontslag, aldus TMG. Bij het bedrijf werken ongeveer 3.500 mensen.

TMG kampt net als andere uitgevers van gedrukte media met afnemende advertentieopbrengsten. In de tweede helft van dit jaar verwacht het bedrijf een verdere druk op de advertentiemarkt.

TMG is in de eerste helft van dit jaar diep in de verliezen beland. Dit komt door een afwaardering van een belang in het Duitse mediaconcern ProSiebenSat1. TMG moest daar 185 miljoen euro op afschrijven als gevolg van een sterke daling van de beurskoers van ProSiebenSat1.

Het nettoverlies is uitgekomen op 175,5 miljoen euro. Vorig jaar werd er nog een winst geboekt van 39,7 miljoen euro.

De omzet van TMG bedroeg 360 miljoen euro tegen 365 miljoen euro een jaar geleden. De advertentieopbrengsten daalden van 182 miljoen naar 180 miljoen euro. De meeste omzet verloor het bedrijf bij zijn drukkerij- en distributie-activiteiten. De inkomsten uit abonnementen en losse verkoop namen wel toe.

(GEL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud