Advertentie

Terreuraanslag van Lockerbie herdacht

Twintig jaar na de rampzalige terreuraanslag van Lockerbie, in Schotland, hebben zondag honderden familieleden van de slachtoffers en politici de 270 doden herdacht die bij de aanslag vielen.

Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij PanAm onplofte op 21 december 1988 in de lucht boven het Schotse stadje. Alle inzittenden van het toestel, dat van Londen naar New York vloog, en zeven mensen op de grond kwamen om het leven. Herdenkingsplechtigheden vinden plaats in Lockerbie, op de Londense luchthaven Heathrow, waar het vliegtuig opsteeg, en in de Verenigde Staten.

De Schotse minister-president Alex Salmond en de Britse minister Jim Murphy, die bevoegd is voor Schotland, spraken hun medeleven met de nabestaanden uit. "Het was de ergste terreuraanslag in Groot-Brittannië", zei Murphy. In gedachten zijn we bij de families die hun dierbaren verloren, aldus de minister. Kerkdiensten vangen in de vooravond aan op het tijdstip waarop een bom de Boeing 747 op 10.000 meter hoogte uiteenreet.

De Libiër Abdel Bassit Ali Mohammed al-Megrahi werd in 2000 wegens massamoord veroordeeld. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud