Test nieuwe grond-grondraket in Iran heeft enkel defensief doel

Een vorige week geteste Iraanse raket van het type Sejil vormt volgens ministeriële kringen in Teheran geen bedreiging voor een ander land. De nieuwe grond-grondraket dient enkel defensieve doeleinden, zo benadrukte de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Hassan Ghashghawi, maandag.

De Iraanse revolutionaire garde omschreef de test van de nieuwe generatie Sejil-raketten vorige week woensdag als succesvol.

"Ons rakettenarsenaal in het algemeen en de nieuwe raketten in het bijzonder dienen uitsluitend defensieve en preventieve doeleinden en vormen geen bedreiging voor geen enkel ander land", zei Ghashghawi. "Steeds als we dergelijke proeven uitvoeren, krijgen we veel reacties die in elk geval irrelevant zijn", zei de woordvoerder, doelend op de protesten en bedenkingen in het Westen. Ghashghawi gaf geen bijzonderheden over de reikwijdte van de nieuwe raket.

Pas in juli testten de Iraanse strijdkrachten een verbeterde versie van de middellangeafstandsraket Shahab-3, die een reikwijdte tot 2.000 kilometer zou hebben. Daarmee kunnen ook doelwitten in Israël en Amerikaanse oorlogsbodems in de Perzische Golf aangevallen worden. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud