Thailand: betoging in financiële wijk geannuleerd

De "roodhemden", die al meer dan een maand het onmiddellijke ontslag eisen van premier Abhisit, hebben besloten om niet te betogen in het financiële kwartier van Bangkok. Dat meldt een van de verantwoordelijken van de manifestanten. Om een mogelijke betoging te beletten bracht de Thaise regering een indrukwekkende politiemacht op de been.

Duizenden soldaten en politieagenten, waarvan velen gewapend, namen sinds maandagmorgen hun posities in om Silom, het financiële hart van de hoofdstad, te beschermen. Op deze manier proberen ze te verhinderen dat de manifestanten nog meer de economische activiteit van het land schaden.

"De roodhemden zullen niet betogen in de financiële wijk aangezien er duizenden gewapende soldaten aanwezig zijn", aldus Nattawut Saikuar, een van de verantwoordelijken van de beweging. "Zodra de soldaten vertrekken, gaan we onze steun verlenen aan de zakenmensen." Kort daarvoor ontvingen de betogers een waarschuwing van het Thaise leger, die zouden het vuur openen als de manifestanten zouden proberen om de blokkades te doorbreken. (MPE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud