Tien toeristen vermoord in Pakistan

In Pakistan hebben gewapende mannen tien buitenlandse toeristen vermoord in de nacht van zaterdag op zondag. Dat meldt de staatstelevisie. De moordpartij gebeurde in bergachtig gebied in het noorden van Pakistan. Het zou gaan om Chinezen, Oekraïners en Russen, die in de regio waren om bergen te beklimmen. Dat is echter nog niet bevestigd door officiële bronnen.

De gewapende mannen bestormden een hotel in Gilgit-Bagistan, in het door Pakistan bestuurde deel van Kashmir. De aanslag is nog niet opgeëist.

Een lokaal overheidsfunctionaris zei aan het Pakistaanse Geo News dat het gebied is afgesloten en dat de politie op zoek is naar de moordenaars.

Volgens correspondenten wordt Gilgit-Bagistan beschouwd als een van de veiligere delen van Pakistan, maar de laatste jaren is er een reeks van aanslagen gepleegd op de sjiitische minderheid. De 8.126 meter hoge Nanga Parbat, die deel uitmaakt van het Himalayagebergte, ligt in de streek. Voor toeristen is het een van de meer populaire bestemmingen in het land. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud