Tienduizenden tegenstanders van premier Romano Prodi de straat op

In het centrum van Rome hebben zaterdag tienduizenden aanhangers van de rechtse Nationale Alliantie (Alleanza Nazionale - AN) betoogd tegen het beleid van de centrumlinkse regering Prodi. Zij eisten meer veiligheid en minder belastingen.

Vanop drie verschillende plaatsen in de Italiaanse hoofdstad stapten onder zware politiebegeleiding drie verschillende stoeten op, die elkaar troffen voor het Colosseum. Daar hield voorzitter Gianfranco Fini van de partij, die uit de fascistische traditie is voortgesproten, een toespraak, voorafgegaan door het strekken van de arm door tientallen betogers.

Hij vertelde zijn aanhangers dat er "niet veel nodig is om opnieuw in de regering te komen". Fini somde zijn eisen op met betrekking tot veiligheid en fiscaliteit zoals het uitsluiten van verzachtende omstandigheden bij recidivisten, meer bescherming voor slachtoffers van misdrijven en afschaffen van de onroerende voorheffing op de eerste woning.

Bij de verkiezingen van 2006 kreeg de partij van Fini ongeveer 12 procent van de stemmen, tegen 16 procent tien jaar daarvoor.

Volgens de rechtse partij stapten er meer dan 400.000 mensen op in de betoging, de politie zei geen cijfers te hebben. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud