Advertentie

Tientallen doden in Afghanistan onder wie politiechef

In het oosten van Afghanistan is een districtschef van de politie gedood door leden van de taliban. Ook vijf politieagenten, twee veiligheidsagenten en dertig talibanmilitanten kwamen om bij verschillende incidenten elders in het land. Dat delen de autoriteiten zondag mee.

De politiechef van het district Sarrouza, een district in de zuidoostelijke provincie Paktika, kwam om en de administratieve districtschef raakte gewond toen hun voertuig geraakt werd door een bom en daarna onder vuur genomen werd door de taliban. Dat gebeurde in de regio Shewikamar. Politieagenten konden de aanval van de taliban afslaan. Daarbij kwam één lid van de taliban om het leven.

Meer dan twintig vermoedelijke talibanmilitanten lieten dan weer het leven bij een operatie van de Afghaanse en de internationale troepen in de zuidelijke provincie Zabul. Bij die operatie kwam ook een politieagent om toen zijn voertuig op een bom reed.

Bij een ander incident vielen zaterdagavond talibanmilitanten een politiepost aan in de noordwestelijke provincie Faryab. Zaterdag werden ook negen talibanmilitanten gedood door de Afghaanse en NAVO-troepen in het district Sabari in de provincie Khost. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud