Tientallen doden na moessonregens in India

De voorbije twee dagen zijn zeker 87 mensen omgekomen en duizenden anderen dakloos geworden bij overstromingen veroorzaakt door de jaarlijkse moessonregens in het noorden van India. Dat melden de autoriteiten.

In de dichtbevolkte staat Uttar Pradesh vielen de voorbije 48 uur 73 doden, zegt een lokale functionaris. De meeste slachtoffers werden verpletterd toen hun huizen instortten.

In de staat Punjab werden 14 mensen dood teruggevonden nadat een waterloop uit zijn oevers was getreden. De slachtoffers werden meegesleurd door het water of geëlektrocuteerd toen elektriciteitskabels in het water terechtkwamen.

Duizenden mensen zijn dakloos door de hevige overstromingen. Het Indiase leger is ingezet om de mensen te redden die op de daken van hun huizen waren gevlucht.

Het noorden en oosten van India worden elk jaar tussen juni en september getroffen door moessonregens waardoor heel wat rivieren en beken uit hun oevers treden. In 2007 vielen er meer dan 2.200 doden door de moessonregens in India. In buurland Bangladesh lieten meer dan duizend mensen het leven. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud