Advertentie

Tientallen gewonden bij onweer in Duitsland

Bij felle onweders is in het weekend in Duitsland een vrouw om het leven gekomen en zijn een honderdtal mensen gewond geraakt. Stormachtige rukwinden, bliksem, felle regen en hagel richtten voor miljoenen schade aan. Op een muziekfestival in Saksen verwondde een blikseminslag 51 mensen, van wie negen er erg aan toe zijn.

Het stormweer legde een deel van het spoorverkeer plat. Talrijke bomen vielen op sporen of bovenleidingen. Op de verbinding tussen Stuttgart en Ulm zaten de reizigers lange tijd vast op drie treinen.

Op een metalfestival in Roitzschjora, waar 51 mensen gewond raakten, waren de reddingsdiensten uren in de weer om festivalgangers te verzorgen. Op een cultuurfestival in Beieren raakten achttien bezoekers gewond door rondvliegende takken. Een boom die door orkaanachtige rukwinden ontworteld werd, belandde op een auto. De vrouw die aan het stuur zat, kwam daarbij om het leven.

In Baden-Württemberg liepen minstens 29 mensen deels zware verwondingen op. In Heidenheim sneuvelde de tent van een rockfestival. Tien mensen raakten gewond door rondvliegende voorwerpen.

Boven Berlijn onweerde het twee nachten na elkaar. In Kiel stonden delen van de oude stad onder water. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud