Tientallen kinderen omgekomen bij medische tests in India

In een vooraanstaand medisch instituut in India zijn de voorbije tweeënhalf jaar zeker 49 kinderen gestorven bij klinische tests van nieuwe medicijnen en behandelingen. Dat melden Indiase media maandag.

De pediatrie-afdeling van het All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) registreerde sinds 1 januari 2006 4.142 kinderen, van wie 2.278 jonger dan 1 jaar oud, voor klinische tests van nieuwe medicijnen en behandelingen. Vijf van de geteste medicijnen waren afkomstig uit het buitenland.

De stichting Uday Foundation vroeg de cijfers op omdat de organisatie had vernomen dat er in India tests werden uitgevoerd op baby's. "Enkel met feitelijke informatie kunnen we de regering onder druk zetten om deze praktijken aan banden te leggen", aldus de stichting.

Volgens het AIIMS werden de tests gefinancierd door de Indian Council of Medical Research (ICMR), het federale departement voor Biotechnologie, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Amerikaanse John Hopkins Bloomberg School of Public Health. Niet alle overlijdens zouden te wijten zijn aan de tests, gezien de toestand van sommige patiënten al verontrustend was. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud