Tijger doodt verzorgster in zoo van Keulen

In de zoo van Keulen heeft een tijger een verzorgster gedood. Het dier viel de vrouw aan en verwondde haar zo ernstig dat ze kort nadien in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Na de aanval op de 43-jarige vrouw kon het roofdier door een openstaande veiligheidssluis uit zijn verblijf ontsnappen en geraakte in een aangrenzend gebouw. Om de tijger te stoppen, werd het roofdier door zoo-directeur Theo Pagel met een grootkalibergeweer gedood.

Na de uitbraak van de tijger werden delen van de zoo afgesloten. De politie bracht bezoekers en personeelsleden in veiligheid.

Volgens de zoo had de verzorgster niet samen met de tijger in dezelfde ruimte mogen komen. "De tijger zat op de plaats waar hij hoorde te zitten", aldus Pagel. Hij noemde het voorval de zwartste dag uit zijn leven. Volgens de politie werd door zijn ingrijpen mogelijk veel erger voorkomen.

Dodelijke ongevallen in Europese dierentuinen zijn eerder zeldzaam. Op 17 juni overleed in Zweden een 30-jarige verzorgster in de zoo van Kolmaarden nadat ze was aangevallen door een roedel van acht wolven. (MARIUS BECKER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud