Timosjenko sukkelt van ene mysterieuze ziekte in andere

Sinds Joelia Timosjenko schuldig is bevonden aan onder andere fiscale fraude en tot zeven jaar cel veroordeeld werd, sukkelt de Oekraïense ex-premier en oppositieleidster in de gevangenis van Charkiv danig met de gezondheid. Eerst was er een hernia die volgens een diagnose van Duitse artsen enkel in het buitenland kon/kan behandeld worden, nu lijdt ze ook, althans volgens haar advocaat Sergiy Vlassenko, aan een "onbekende huidziekte".

Twee weken geleden liep Timosjenko, aldus de advocaat tijdens een persconferentie aan de uitgang van het ziekenhuis van Charkiv, een "onbekende ziekte" op, die ongeveer de helft van haar huid aantast. Opnieuw blijken de plaatselijke medici niet in staat de aard van de ziekte te diagnosticeren.

De ziekte is, aldus Vlassenko, "onverenigbaar" met haar hernia's, waardoor de behandeling van Timosjenko's rugklachten tijdelijk is stopgezet.

Tegen de 51-jarige Timoskenko loopt nog een batterij andere gerechtelijke onderzoeken. Zijzelf ziet haar problemen met justitie als een politieke afrekening, een standpunt dat volmondig bijgetreden wordt door haar bondgenoten van de Europese Unie. (SERGEI SUPINSKY)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud