Tokio ontplooit antiraketsystemen tegen Noord-Koreaanse raket

Het Japanse leger heeft batterijen raketafweerraketten ontplooid in Tokio en het gebied daarrond met het oog op een raketlancering door Noord-Korea. Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt. Japan en de VS verdenken Pyongyang ervan dat het niet een draagraket met een satelliet wil lanceren, maar een test wil doen met een langeafstandsraket.

Voor het gebouw van het Japanse ministerie van Defensie zijn twee Patriot-batterijen opgesteld. De raketten, die vijandelijke raketten kunnen uitschakelen, zijn naar het noordwesten gericht. Daar moet het tuig dat Noord-Korea wil lanceren, passeren.

Ook komen afweerraketten te staan op basissen van het Japanse leger in Saitama, ten noorden van Tokio, en in Chiba, ten zuidoosten van de hoofdstad.

Japan heeft eveneens eenheden naar het noorden van het land verplaatst, terwijl twee destroyers naar de Japanse Zee opstomen.

Noord-Korea heeft laten weten dat het tussen 4 en 8 april een telecomsatelliet wil lanceren waarbij de draagraket de Japanse archipel moet overvliegen. De VS en hun Aziatische bondgenoten verdenken het communistische land er echter van dat de lancering een dekmantel is voor een test met de militaire langeafstandsraket Taepodong-2. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud