Top mijnbouwbedrijf zat op verdwenen vliegtuig in Kameroen

Tot de elf inzittenden van het vliegtuig dat vermist raakte tussen Kameroen en Congo behoorden een aantal topmensen van mijnbouwbedrijf Sundance Resources. Ook mijnbouwmagnaat Ken Talbot zelf - een van de rijkste mensen van Australië - bevond zich aan boord van het toestel, zo liet het bedrijf zondag weten.

Het toestel vloog van Kameroen naar Congo toen het verdween. Het chartervliegtuig was onderweg naar een ijzerertsproject van Sundance. Volgens de Kameroense overheid waren er elf mensen aan boord. De autoriteiten van Kameroen, Congo en het naburige Gabon zijn met een zoekactie begonnen in de dichte wouden van Centraal-Afrika.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken, Stephen Smith, heeft intussen zijn bezorgdheid uitgesproken over de vermisten. "We zijn zeer bezorgd over hun veiligheid en welzijn." Naast Talbot worden ook de bestuursvoorzitter, de algemeen directeur en een aantal andere topbestuurders van Sundance vermist.

Talbot is directeur bij Sundance en richtte eerder het steenkoolbedrijf Macarthur Coal op. Sundance heeft alle activiteiten in Afrika stilgelegd zich om de zoektocht te richten. Het bedrijf heeft de Australische beursautoriteiten gevraagd de handel in het aandeel stil te leggen voor opening van de markt maandagochtend. (KNS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud