Topdrukte bij Nederlandse zeehondencrèche Pieterburen

Bij de Nederlandse zeehondencrèche Pieterburen zijn de afgelopen dagen tientallen zeehonden binnengebracht. Dat zei een medewerkster van het "Nederlandse Sea Life". Zij noemde de harde wind van de afgelopen dagen als een van de boosdoeners.

Veel beestjes zijn erg mager en hebben longproblemen. Veel zeehonden hebben moeite om visjes te vangen en zijn daardoor verzwakt. De zeehonden worden gevonden langs de hele Nederlandse kust en bij de Waddeneilanden.

Op het terrein is een grote tent neergezet waar de dieren liggen. Maar ook in badkuipen en andere baden vertoeven nu zeehonden. Tientallen vrijwilligers uit de hele wereld en de betaalde krachten hebben er hun handen vol aan. De crèche zoekt nog naar extra mensen die willen helpen.

Volgens de NOS zijn er in de crèche nu 365 zeehonden, tegen normaal zowat 200 in deze tijd van het jaar. "Overal spoelen zeehonden aan. Bij bushokjes, bij tankstations en over de dijken heen. Het is echt een puinhoop", zo citeerde Nederlandse openbare omroep de opvangplaats. (DENNIS BEEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud