Torfs clasht met CD&V

Hoogleraar kerkelijk recht Rik Torfs, die sinds juni 2010 senator is voor CD&V, haalt zaterdag in een interview met De Standaard keihard uit naar zijn partij. Torfs kan naar eigen zeggen het gebrek aan zelfvertrouwen en ideologisch profiel bij CD&V niet langer aanzien.

Zo hekelt hij het ontbreken van een eigen CD&V-lijst bij de lokale verkiezingen in Antwerpen. "In de grootste stad van Vlaanderen kun je toch niet het signaal geven dat je het niet alleen aankunt. Dat is te gek voor woorden".

En hij veroordeelt de al te pragmatische aanpak door de Vlaamse minister-president, Kris Peeters. "Niets verhindert een partij om tegelijk mee te besturen en toch na te denken", luidt het in de krant.

De senator verwijt de partijleiding dat die niets heeft gedaan met enkele pogingen tot ideologische vernieuwing, zoals door hemzelf en Inge Vervotte. Hij is erg scherp voor voorzitter Beke. "Ik heb met Wouter Beke sinds zijn verkiezing in december 2010 nooit een echt gesprek gehad over inhoud."

Torfs zegt in het interview niet aan te sturen op een breuk met zijn partij, en ook geen ontslag uit de Senaat te willen nemen, maar hoopt dat er een vernieuwingsdebat binnen de partij loskomt. En als dat niet lukt? "Als CD&V verdwijnt, dan is dat maar zo." (VDH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud