Tot 250 doden bij bloedbad in Syrië

In het Syrische dorpje Treimsa zijn donderdag 220 à 250 mensen om het leven gebracht. Dat zegt de oppositie. Als de informatie bevestigd wordt, is dit de bloedigste gebeurtenis sinds het losbarsten van het Syrische conflict zestien maanden geleden.

Syrië laat nog steeds geen onafhankelijke journalisten toe, waardoor onduidelijk is wat precies gebeurd is in Treimsa, 35 kilometer ten noordwesten van Hamas. De oppositie en het regime zijn het erover eens dat er in Treimsa veel doden zijn gevallen. Wel geven ze elk een andere versie van de feiten.

De Algemene Commissie voor de Syrische Revolutie zegt dat het leger het dorp donderdag eerst belegerd heeft. Later trokken milities van het regime uit naburige dorpen Treimsa binnen, en brachten ze mensen thuis om. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, gevestigd in Londen, zijn er wel tientallen rebellen onder de doden.

De Syrische regering stelt de oppositie verantwoordelijk. Die zou op die manier de publieke opinie tegen Syrië willen keren. De slachtpartij dient om het buitenland te overtuigen militair in te grijpen, zegt Syrië, nu de VN-Veiligheidsraad zich beraadt over een nieuwe resolutie.

De speciale VN-gezant voor Syrië, Kofi Annan, veroordeelde het geweld en zei dat de regering haar belofte, om geen zware wapens te gebruiken in bevolkte gebieden, niet nakomt. Hij kondigde ook een onderzoek aan van de VN-waarnemersmissie.

In mei werden al 108 mannen, vrouwen en kinderen omgebracht in het dorp Houla. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud