Advertentie

Transseksuele Spanjaard zwanger van tweeling

Ruben Noe Coronado Jimenez, een transseksueel van 25 jaar oud die als Estefania werd geboren, heeft in een interview en op zijn blog gezegd dat hij na kunstmatige bevruchting zwanger is van een tweeling. Volgens de Spaanse pers is het de eerste keer dat zich in Spanje dergelijk geval voordoet.

"Ik ben zes en een halve week zwanger", zegt Ruben in het Spaanse boulevardblad Pronto. Hij onderging een behandeling om weer maandstonden te krijgen en om zijn baarmoeder weer "bewoonbaar" te maken.

De inseminatie werd in een privékliniek uitgevoerd en als de embryo's zich normaal ontwikkelen, zal de transseksueel in september met een keizersnede van de tweeling bevallen, preciseert hij in Pronto. Volgens het blad gaat het om "de eerste Spaanse man die zwanger is".

Ruben, die er op foto's op zijn blog erg mannelijk uitziet, met geschoren schedel en beginnende baard, vertelt nog dat hij als vrouw ingeschreven moest blijven op de burgerlijke stand om een vruchtbaarheidsbehandeling te kunnen krijgen. Maar nog deze maand zet hij bij de Spaanse administratie stappen om officieel een man te worden. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud