Tsjaad: kinderen geen wezen uit Darfoer (Franse regering)

De 103 kinderen die de Franse organisatie L'Arche de Zoé vanuit Abéché (oosten van Tsjaad) naar Frankrijk wou brengen, zijn geen wezen uit Darfoer, maar Tsjadische kinderen met ouders. Dat meldt een raadsman van de Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner dinsdag.

"Het gaat vooral -en je zal zien dat dit bevestigd wordt door de internationale organisaties- om Tsjadische kinderen met Tsjadische ouders, die daar ook wonen", aldus de speciale afgevaardigde van Kouchner, Eric Chevalier, aan de commerciële radio RTL.

"Je zal snel de cijfers zien. Zelf mag ik ze nog niet bekend maken vooraleer ze definitief bevestigd zijn, maar ze tonen duidelijk dat de meerderheid Tsjadische kinderen zijn met ouders", benadrukte hij. De woordvoerder van Kouchner bevestigde dat aan de pers.

L'Arche de Zoé beweerde "wezen" uit Darfoer te willen "redden", de regio in buurland Soedan waar een burgeroorlog woedt. Volgens de organisatie hadden stamhoofden hen verzekerd dat de kinderen wel degelijk uit Darfoer kwamen en hun ouders hadden verloren.

(HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud