Advertentie

Twaalf miljard euro nodig voor wederopbouw Italië na aardbeving

Aan de wederopbouw van het door een zware aardbeving getroffen gebied in de Italiaanse Abruzzen zal een kostenplaatje van ongeveer 12 miljard euro kleven. Die schatting maakte de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Roberto Maroni. Bij de aardbeving en de talrijke naschokken vielen vorige week bijna 300 doden en werden meer dan 10.000 gebouwen verwoest.

In L'Aquila, het epicentrum van de beving, vindt volgende week een speciale ministerraad plaats. Die wordt gewijd aan het zoeken naar en het vrijmaken van fondsen voor hulp aan de bevolking en aan de materiële wederopbouw van het gebied in centraal Italië.

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi liet vorige week verstaan dat verschillende staats- en regeringsleiders hebben aangeboden een kerk of monument te "adopteren" om een financieel steentje bij te dragen.

Dinsdag zei de gouverneur van de regio Abruzzen, Gianni Chiodi, dat de Italiaanse overheid zich tot doel heeft gesteld alle mensen die door de aardbeving dakloos werden, "voor het begin van de winter" weer onder dak te krijgen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud