Twaalf soldaten van de AU-vredesmacht in Darfoer gedood

In de Soedanese crisisprovincie Darfoer zijn twaalf soldaten van de vredesmacht van de Afrikaanse Unie (AU) bij een aanval op hun kamp gedood. Het gaat om de zwaarste aanslag op de vredestroepen sinds hun aankomst in 2003. Er vielen ook minstens 25 gewonden bij de AU-macht.

Het is onduidelijk of het regeringstroepen of rebellenmilities waren die het kamp hebben aangevallen, zei een AU-woordvoerder zondag op de Britse radiozender BBC. Regering en rebellen schuiven de verantwoordelijkheid voor de aanval op elkaar af.

De aanval vond plaats kort voor het zondag geplande bezoek van de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop en Nobelprijswinnaar voor de Vrede Desmond Tutu aan Soedan. Tutu, de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter en de echtgenote van Nelson Mandela, Graca Machel, willen over vredesvoorstellen in Darfoer overleggen.

In het conflict tussen regering en rebellen in Darfoer zijn sinds 2003 al minstens 200.000 mensen om het leven gekomen en miljoenen anderen uit hun dorpen verdreven. (VHL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud