Twintig doden bij ondergrondse crash in Chinese koolmijn

Minstens twintig mijnwerkers zijn omgekomen en nog eens 14 anderen gewond geraakt, toen twee overbeladen mijnwagens ondergronds crashten. Dat gebeurde in een koolmijn in de noordwestelijke Chinese provincie Gansu. De mijnwagens vervoerden 34 mijnwerkers, toen ze slipten en over de kop sloegen nadat een trekkabel geknapt was. De mijn wordt bestuurd door het Qusheng koolmijnbedrijf in Baiyin, aldus het officiële nieuwsagentschap Xinhua.

Reddingwerkers haalden alle mijnwerkers uit de mijn. De overlevenden werden naar lokale ziekenhuizen overgebracht. Volgens lokale functionarissen blijkt uit de eerste elementen van het onderzoek dat de mijnwagens overbeladen waren en dat de geknapte kabel in juli vervangen was. De mijn zou ook "illegaal operatief" geweest zijn, aangezien het om een van de 55 mijnen gaat die door veiligheidsfunctionarissen hun productie moesten opschorten, in afwachting van een reorganisatie in tien grotere koolmijnen. De Qusheng-mijn opende de deuren in 2003 en zou jaarlijks 90.000 ton kool produceren. Na het ongeval van dinsdag bevolen provinciale

veiligheidsfunctionarissen dat alle koolmijnen met een jaarlijkse productie van minder dan 300.000 ton hun activiteiten moeten opschorten. (DLA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud