Twintig doden bij ongeval in thermische centrale in India

Minstens twintig mensen zijn woensdag in de stad Korba, in Midden-India, om het leven gekomen toen een schoorsteen van een thermische centrale in aanbouw instortte, zo heeft de politie gemeld.

"Een schoorsteen van 275 meter (hoog) was in aanbouw. Honderd meter was al gebouwd. Het stortregende en bliksemde toen het ongeval gebeurde", zei directeur-generaal B.K. Srivastava van Valco, het bedrijf dat de werken uitvoerde.

Volgens politiewoordvoerder R.K. Vij waren meer dan honderd mensen aan het werk op het terrein toen de schoorsteen neerviel. De politie denkt dat 60 tot 70 mensen nog onder het puin liggen.

"Het is chaos in de centrale. De werknemers helpen de hulpdiensten om mensen van onder het puin te halen", zei Vij nog. "Zeven gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht", wist de directeur.

Het kapitaal van Balco (Bharat Aluminium Co Ltd) is voor 51 procent in handen van de groep Vedanta Plc, die op de beurs van Londen genoteerd is en vooral in India actief is. De overige 49 procent is in handen van de Indiase staat.

(MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud