"Uitlevering Karadzic aan VN-tribunaal niet voor woensdag"

De wegens oorlogsmisdaden aangeklaagde vroegere leider van de Bosnische Serviërs Radovan Karadzic zal volgens zijn advocaat niet voor woensdag aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag overgedragen worden. Hij verwacht de uitlevering aan het VN-Tribunaal woensdag of donderdag, zo zei de advocaat van Karadzic, Svetozar Vujacic, maandag aan de pers.

De bevoegde rechtbank wilde maandag aanvankelijk niet bevestigen of ze het beroep tegen de overdracht van Karadzic al heeft ontvangen. Maar volgens Vujacic werd het beroep vorige vrijdag, binnen de wettelijke termijn, per post naar de rechtbank gestuurd.

Inmiddels beraadde de veiligheidscommissie van het Servisch parlement zich over de omstandigheden van de arrestatie van Karadzic. De nationalistische oppositie beschuldigt de overheid ervan Karadzic op 18 juli "illegaal en wederrechtelijk" weggevoerd te hebben en drie dagen lang, tot zijn overdracht aan Justitie, van zijn vrijheid beroofd te hebben. Volgens een officiële mededeling werd de oorlogspresident van de Bosnische Serviërs op 21 juli in een voorstad van Belgrado gearresteerd. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud