Uruguayaanse volksvertegenwoordigers keuren legalisering marihuana goed

De Kamer van Volksvertegenwoordigers in Uruguay heeft woensdagavond de legalisering van marihuana goedgekeurd. Indien de Senaat de beslissing bekrachtigt, wordt het Zuid-Amerikaanse land het eerste land ter wereld waar de staat de productie en verkoop van cannabis controleert.

Na een veertien uur durend debat werd de tekst dankzij de stemmen van de linkse regeringspartij Frente amplio goedgekeurd met 50 van de 96 stemmen. Frente Amplio heeft ook een meerderheid in de Senaat.

De tekst voorziet onder meer dat de staat de controle en regulering van de import, export, kweek, oogst, productie, verwerving, opslag, commercialisering en distributie van cannabis en derivaten op zich neemt. Zo wil Uruguay "de risico's minimaliseren en de schade van cannabisgebruik verminderen".

De consumptie van cannabis wordt niet bestraft in Uruguay, in tegenstelling tot de verkoop. Indien de tekst wet wordt, gaat een instelling over de productie en distributie waken. Gebruikers zouden dan tot 40 gram per maand kunnen kopen bij gevolmachtigde apotheken.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud