Advertentie

Van der Sloot: Natalee Holloway juridisch doodverklaard door Amerikaanse rechtbank

Een rechtbank in de Amerikaanse staat Alabama heeft Natalee Holloway donderdag juridisch doodverklaard. Het bevel daartoe werd getekend door rechter Alan King en gaat onmiddellijk in. Tijdens de zitting waren geen aanwijzingen naar boven gekomen dat Holloway nog in leven zou zijn.

Dave Holloway, de vader van Natalee, wilde dat zijn dochter officieel dood zou worden verklaard. Hij had daartoe een verzoek ingediend bij een rechtbank in Alabama, waar hij woont. Dave Holloway wilde dat er voor zijn familie een einde aan de zaak kwam. Bovendien waren er praktische redenen om de rechter te vragen zijn dochter officieel dood te verklaren. Zolang dat niet was gebeurd, moesten er immers verzekeringen voor haar worden doorbetaald.

De Amerikaanse tiener Natalee Holloway verdween in mei 2005 spoorloos op het eiland Aruba. De Nederlander Joran van der Sloot is in verband met de zaak gebracht en werd meerdere keren opgepakt, maar is nooit in staat van beschuldiging gesteld.

Van der Sloot bekende woensdag voor een rechtbank in de Peruaanse hoofdstad Lima wel dat hij schuldig is aan de roofmoord op Stephany Flores, anderhalf jaar geleden. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud