Vanackere verontwaardigd over veroordeling homokoppel in Malawi

Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere reageert verontwaardigd op de veroordeling van een homoseksueel koppel in Malawi tot veertien jaar cel. Hij benadrukt dat de veroordeling strijdig is met de internationale verplichtingen van Malawi op het gebied van mensenrechten.

In een mededeling wijst de uittredende CD&V-vicepremier erop dat België de ernstige bezorgdheid deelt van de Europese Unie over homofobie en discriminatie op grond van seksuele voorkeur in Malawi en eraan herinnert dat het non-discriminatie principe werd vastgelegd in het Internationaal Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten, dat Malawi in 1993 heeft onderschreven. Vanackere treedt de herhaalde diplomatieke demarches van de EU en de verklaring hierover vandaag door Hoge Vertegenwoordiger Catherine Ashton helemaal bij, luidt het.

België wijst elke criminalisering van homoseksualiteit af en roept Malawi op om zijn wetgeving te herzien zodat homoseksualiteit niet langer strafbaar is, gaat Vanackere voort. Hij belooft de zaak verder op te zullen volgen. (GGD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud