Vandalisme hindert treinverkeer rond Puurs dagenlang

Door een daad van kwaadwilligheid maandagmorgen aan het seinhuis van Puurs ondervindt het treinverkeer op de spoorlijnen Sint-Niklaas-Mechelen (lijn 54) en Puurs-Boom (lijn 52) ernstige hinder. Dat maakte netwerkbeheerder Infrabel bekend. Tot woensdag voorziet de NMBS een aangepaste dienstregeling met langere rijtijden.

Een doorgeknipte aardingskabel van de bovenleiding veroorzaakte een kortsluiting in het seinhuis van Puurs met grote schade tot gevolg aan de spoorinstallaties op deze lijnen. Frederic Petit, de woord van netwerkbeheerder Infrabel, sprak van "vandalisme en een mogelijke koperdiefstal", hoewel niets is gestolen.

De feiten werden kort voor 05.00 uur, bij het begin van de dienstregeling, vastgesteld. De gevolgen zijn omvangrijk. "De kortsluiting in het seinhuis heeft mogelijk ook een impact op zeventien overwegen", aldus Petit. Alles wordt nu onderzocht en hersteld.

Infrabel en spoorwegoperator NMBS hebben onmiddellijk maatregelen genomen om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken. Maandag rijden er pendeltreinen tussen Sint-Niklaas en Temse, Willebroek en Mechelen en pendelbussen tussen Temse en Willebroek, Puurs en Boom. Voor de avondspits worden er extra bussen ingezet. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud