Varkensgriep eiste reeds 60 doden in Mexico

Het varkensgriepvirus heeft in Mexico al 62 mensen het leven gekost. Dat heeft een woordvoerster van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Genève zaterdag meegedeeld.

WHO-baas Margaret Chan keerde vervroegd terug van een bezoek aan de VS om de reactie van de organisatie op de verontrustende ziekte te coördineren. Later op zaterdag vindt een spoedvergadering plaats. Volgens woordvoerster Fadela Chaib zijn experts op weg naar Mexico en de Verenigde Staten, waar eveneens een achttal besmettingen zijn vastgesteld.

De Mexicaanse autoriteiten hebben scholen en openbare gebouwen in de hoofdstad gesloten. De bevolking wordt aangeraden binnen te blijven en fysiek contact met anderen te vermijden. Volgens minister van Volksgezondheid José Angel Cordova Villalobos Cordova Villalobos is het virus overdraagbaar van mens tot mens. Hij maakte gewag van ruim 1.000 infecties in het land.

Intussen nemen tal van andere landen reeds maatregelen om het virus buiten hun grenzen te houden. Zo worden op de Japanse luchthavens strenge gezondheidscontroles uitgevoerd op passagiers van vluchten uit Mexico. Ook Nicaragua en Colombia hebben reeds maatregelen aangekondigd.

(RBR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud