Veel Britse bioscopen bannen popcorn

Steeds meer Britse bioscopen verbannen popcorn uit hun filmzalen. Nu sluit ook de grootste bioscoopketen van het land zich bij die trend aan door "popcornvrije voorstellingen" aan te bieden. "Veel van onze klanten hebben een hekel aan het goedje en hebben ons gevraagd om het te verbieden", zegt Gabriel Swartland, woordvoerder van Picturehouse Cinema. Dat schrijft de krant The Observer zondag.

In de negentien vestigingen van de keten is het in de toekomst minstens één avond per week verboden om popcorn te eten tijdens de film. Enkele andere bioscopen hebben de verkoop en consumptie al volledig verboden.

Bioscoopeigenaar Daniel Broch, die onlangs 17 cinema's gekocht heeft en "popcornvrij" verklaard heeft, zegt dat veel toeschouwers vooral klaagden over de stank van popcorn en de vieze zetels.

Toch denkt Phil Clapp, directeur van de Vereniging van Britse Bioscopen, niet dat de popcorn volledig uit alle bioscopen zal verdwijnen. "Alleen met de kaartjesverkoop verdienen de meeste bioscopen niet genoeg. Zonder popcorn zouden ze in de problemen komen". (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud