Veel doden bij overstromingen in Vietnam - Hanoi onder water

Hevige regenval in Vietnam heeft geleid tot overstromingen in de hoofdstad Hanoi. Minstens tien mensen kwamen in het centrum van het land bij overstromingen en grondverschuivingen om het leven. De centrale overheid voor storm- en vloedcontrole maakte deze cijfers vrijdag bekend. Een persoon wordt nog vermist.

De zware regenval was vrijdagochtend begonnen en legde in korte tijd het openbare leven in Hanoi praktisch stil. Lokale media meldden dat duizenden brommers, auto's en bussen in het snel stijgende water vastliepen. Overal stond het water minstens een halve meter hoog. De weerkundige diensten voorspelden dat het zou ophouden met regenen in het centrum van Vietnam, maar waarschuwden tegelijkertijd dat het regengebied naar het noorden trekt. Ook daar moet de komende dagen rekening gehouden worden met overstromingen.

Afgelopen jaar werd Vietnam door zeven tropische stormen of taifoens getroffen. Bij overstromingen en grondverschuivingen kwamen toen volgens de autoriteiten 435 mensen om het leven. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud