Verdachte opgepakt die "aanslag beraamde" tegen prins Harry

De politie in Londen heeft een tot de islam bekeerde Brit opgepakt die naar eigen zeggen een aanslag beraamde tegen prins Harry. De beveiliging van de derde in lijn voor de Britse troon is opgevoerd.

Het was de 30-jarige Ashraf Islam zelf die naar de politie stapte met de boodschap dat hij Harry wou doden. Hij deed dat op 23 mei, de dag na de beruchte moord op militair Lee Rigby in Woolwich, weet de krant The Sun zondag. Het nieuws van de "verijdelde aanslag" tegen Harry raakte niet eerder bekend.

Politieonderzoek van de laptop van de man bracht aan het licht dat hij op het internet opzoekingen had gedaan over kidnappings, wapengebruik en bestelwagens. Hij zou ook websites bezocht hebben die verband houden met terrorisme. Tijdens een eerste zitting voor een rechtbank werd Islam officieel in verdenking gesteld.

Na de aanslag in Woolwich en het opduiken van Ashraf Islam is de beveiliging van prins Harry opgevoerd. "Hij is om veel redenen een doelwit en de agenten die instaan voor zijn beveiliging weten dat ze extreem waakzaam moeten zijn", wordt een "goedgeplaatste koninklijke bron" geciteerd in The Daily Mirror.

Harry dient net als Lee Rigby in het Britse leger en was al op missie in Afghanistan. Daar dreigde de Taliban ermee hem te ontvoeren of te doden. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud