Verkiezingen VS - Obama brengt nu al stem uit in Chicago

Barack Obama heeft donderdag, twaalf dagen voor de officiële verkiezingsdatum, in zijn woonplaats Chicago (Illinois) zijn stem uitgebracht voor de parlements- en presidentsverkiezingen. Hij is daarmee de eerste Amerikaanse president die gebruik maakt van een wet, die de inwoners van sommige staten toelaat om op voorhand al te gaan stemmen.

Obama meldde zich rond 16 uur (lokale tijd) in het stemlokaal. Nadat hij een identificatiebewijs kon voorleggen, nam hij enkele minuten de tijd om via een elektronische stemmachine zijn stem uit te brengen. Achteraf zei hij aan de massaal toegestroomde journalisten dat hij niet kon verklappen op wie hij gestemd had.

Vervolgens maakte Obama nog promotie voor het systeem van vervroegd stemmen. Hij riep de kiezers op om, indien het in hun staat toegelaten is, gebruik te maken van die mogelijkheid. "Dat betekent immers dat je niet vrijaf moet nemen op je werk, of dat je niet moet gaan uitzoeken hoe je de kinderen moet ophalen terwijl je toch nog tijd wil vrijmaken om op verkiezingsdag te gaan stemmen". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud