Verkiezingen12 : GAS-boete voor verkiezingsbord op openbaar domein

De Lijst Zellik-Relegem uit Asse heeft melding gekregen van de politiezone Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel dat ze beboet wordt met een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) wegens de plaatsing van een klein verkiezingsbord (60x80cm) op het openbaar domein. De Lijst Zellik-Relegem is verontwaardigd en bestempelt het gebeuren als een "rondje pesten".

De partij wijst op een brief die burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) van Asse op 25 september aan de partij bezorgde en waarin hij

ervoor waarschuwt dat alle borden die niet reglementair en zonder toelating werden geplaatst zo spoedig mogelijk dienen verwijderd. "In de loop van de week worden onder politioneel toezicht controles uitgevoerd en onregelmatig geplaatste borden verwijderd", aldus Van Elsen. "Nergens wordt gesproken over het toepassen van GAS-boetes", aldus Erik Beunckens van de Lijst Zellik-Relegem. "Waar het plaatsen van verkiezingspanelen in het verleden behoorde tot de folklore van lokale verkiezingen, blijkt men nu het principe van de GAS-boetes te willen misbruiken om de politieke tegenstander te treffen", aldus Beunckens. (DLA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud