Vermist Fins meisje na elf jaar teruggevonden

In Finland is een meisje teruggevonden dat elf jaar geleden was verdwenen. De vandaag 20-jarige Nadia Bouteldjan weigert echter te zeggen wat er met haar is gebeurd en ze kan geen Fins meer spreken, zo is dinsdag vernomen bij de Finse politie.

In mei 1997 werden de toen negenjarige Nadia en haar vader gezien in Groot-Brittanniƫ, maar sindsdien was er geen spoor van hen. De politie verdacht haar Algerijnse vader ervan haar naar het buitenland te hebben ontvoerd. Er werd overal ter wereld naar het meisje gezocht, maar zonder resultaat.

Maar twee jaar geleden nam het toen achttienjarige meisje opnieuw contact op met haar moeder en de twee schreven sindsdien geregeld brieven.

Uiteindelijk ging het meisje ermee akkoord haar moeder weer te ontmoeten. Die ontmoeting vond in juli plaats in Luxemburg en in aanwezigheid van de politie. De jonge vrouw wilde niet aan de politie vertellen wat er met haar was gebeurd of waar ze de voorbije elf jaar was geweest. Ook onthulde ze niet waar ze momenteel woont. Ze sprak Engels en was haar moedertaal compleet vergeten. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud