Verwilghen mag postrichtlijn niet goedkeuren

Maandag mag minister van Economie Marc Verwilghen de richtlijn inzake de postliberalisering niet goedkeuren. Tot die conclusie kwam het kernkabinet, toen bleek dat liberalen en socialisten over de inhoud van de richtlijn van mening verschilden. Na de vergadering verspreidde staatssecretaris van Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (sp.a) een persmededeling waarin hij stelde dat het huidige voorstel onaanvaardbaar is.

Volgens Tuybens zijn er nog steeds onvoldoende garanties inzake de financiering van de universele dienstverlening. "Ik wil, aldus Tuybens, dat er sluitende juridische regels worden vastgelegd voor de financiering van de universele dienstverlening. Het kan immers niet zijn, zo vervolgt de staatssecretaris, dat de belastingbetaler de winst van de privé-bedrijven gaat financieren." Tuybens wil bijgevolg duidelijkheid wie wat in het compensatiefonds zal inbrengen.

Omwille van de bezwaren van onder meer de sp.a mag minister Verwilghen volgende maandag op de raad van ministers niet ja stemmen. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud