Vier doden bij nieuwe overstromingen in zuiden van Rusland

Bij nieuwe overstromingen door zware onweders en een wervelstorm zijn minstens vier doden gevallen in een vakantiegebied in het zuiden van Rusland. In het dorp Novomichailovski aan de Zwarte Zee zijn zowat 600 huizen ondergelopen. Het gaat om goed 1.500 inwoners, onder wie 275 kinderen. Dat deelde het Russische ministerie voor Noodsituaties mee aan het persagentschap Interfax. Drie mensen zijn nog vermist.

Meerdere rivieren traden buiten hun oevers; 11.400 mensen zaten zonder stroom. President Vladimir Poetin beval de autoriteiten de noodlijdende mensen onmiddellijk te helpen. Tijdens de zomervakantie verblijven talrijke toeristen in de buurt.

In een kindertuin, een school en een ziekenhuis stond het water tot twee meter hoog. Bij opkuiswerkzaamheden werden de vier lijken ontdekt. Twee slachtoffers zaten in hun wagen toen ze door het water verrast werden.

Volgens de autoriteiten werkte het waarschuwingssysteem naar behoren. Vele inwoners konden 's nachts hoger gelegen gebieden opzoeken nadat ze gewaarschuwd werden door sirenes. Omwonenden hekelden echter dat het signaal te stil was en dat het mobiele telefoonnetwerk platlag.

Begin juli kwamen bij overstromingen in dezelfde regio volgens officiële gegevens ongeveer 170 mensen om het leven. (MDM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud