Vier doden door granaatontploffing tijdens begrafenis in Gaza

Zeker vier mensen zijn vrijdag in Gaza om het leven gekomen toen een granaat ontplofte in een begrafenisstoet. Meer dan dertig mensen raakten gewond. Fatah wees met een beschuldigende vinger naar Hamas, waardoor de spanningen de tussen twee rivaliserende Palestijnse bewegingen andermaal opliepen.

Drie mensen werden rechtstreeks door de explosie gedood, terwijl een vierde van een dak viel terwijl hij aan het kijken was naar de uitvaart van een Palestijn die donderdag samen met twee anderen bij een Israëlische luchtaanval op Gaza gedood werd. De luchtaanval had een taxi als doelwit waarin militanten zaten die raketten op Israël hadden afgevuurd.

Het was niet meteen duidelijk of per ongeluk dan wel opzettelijk een granaat tot ontploffing werd gebracht in de begrafenisstoet, waarin honderden leden van de Islamitische Jihad maar ook militanten en aanhangers van Fatah meeliepen. Een kaderlid van Fatah, Ibrahim Aboe al-Najja, zei dat "vermoedelijke misdadigers een handgranaat" in de menigte hadden gegooid. Volgens woordvoerder Islam Shahwan van de Hamas-politie "had iemand een handgemaakte bom op de begrafenis gegooid en werd de zaak door de politie onderzocht". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud