Vijf jaar na Katrina: Obama belooft New Orleans niet te vergeten

De Amerikaanse kustplaatsen aan de Golf van Mexico herdachten zondag orkaan Katrina. De vernietigende orkaan vernielde precies vijf jaar geleden grote delen van de zuidelijke kustlijn van de VS. President Barack Obama beloofde New Orleans niet te zullen vergeten. De toen zwaar getroffen stad blijft aan de heropbouw werken.

"Samen helpen jullie van New Orleans een plaats te maken die kan doorgaan voor wat we in de VS kunnen doen, niet enkel voor wat we niet kunnen doen", zei Obama tijdens een toespraak aan de Xavier University in New Orleans. "Uiteindelijk moet dat de nalatenschap van Katrina zijn: niet een van nalatigheid, maar van actie; niet van onverschilligheid, maar van empathie".

De toespraak was onderdeel van een reeks plechtigheden in de regio. De storm van categorie 3 kostte het leven aan bijna 2.000 personen, meer dan een miljoen bewoners langs de kust werden herplaatst. New Orleans werd voor 80 procent overstroomd en 70 procent van de gebouwen raakte beschadigd. Vijf jaar na datum wordt de stadsbevolking geraamd op bijna 350.000, of haast 80 procent van het niveau voor Katrina. Momenteel lopen nog steeds 170 heropbouwprojecten.

(TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud