Vijf Nederlandse verkracht vrouwen op werkvakantie in Kenia

Vijf Nederlandse vrouwen tussen de 17 en 25 jaar zijn vorige week tijdens een werkvakantie in Kenia verkracht door een tiental Keniaanse mannen. De vrouwen maakten deel uit van een groep die bezig was met welzijnswerk in het Afrikaanse land. Ze waren uitgezonden via Livingstone uit Amersfoort. Een woordvoerster van de organisatie bevestigde maandag een bericht hierover in het Reformatorisch Dagblad.

Medewerkers van Livingstone, dat al tientallen jaren werkvakanties in verschillende Afrikaanse landen, Oost-Europa en Zuid-Amerika organiseert, zijn "ontzettend geschokt". Een groep van twaalf Nederlanders was in het Keniaanse Kakamega bezig met het opknappen van een school. Ze waren juist het project aan het evalueren toen een groep Keniaanse mannen het terrein op kwam. De mannen hadden een buurman gegijzeld om zich toegang tot het terrein te verschaffen.

De overvallers brachten alle aanwezigen naar een kamer. Daar werden ze gedwongen hun waardevolle bezittingen af te geven en werden ze aan handen en voeten vastgebonden.

De Keniaanse overvallers namen vijf vrouwen mee naar een andere ruimte, waar ze verkracht werden. De Keniaanse politie heeft meteen dertig mensen op de zaak gezet. Inmiddels zouden al honderd mensen zijn verhoord. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud