Vijfduizend Antwerpenaren op bal van burgemeester Janssens

Naar schatting vijfduizend Antwerpenaren hebben zaterdagavond samen met Antwerps burgemeester Patrick Janssens (sp.a) genoten van sfeervolle live-optredens tijdens de vijfde editie van het Bal van de Burgemeester, onder de hangars op de Scheldekaaien aan het Zuiderterras. Janssens is tevreden met de opkomst, die vergelijkbaar is met die van de eerste drie edities.

"Het weer zat mee en de hele avond verliep zonder incidenten", zegt de woordvoerster van de burgemeester. "Vorig jaar was de opkomst met achtduizend een absoluut record, mede omdat de gemeenteraadsverkiezingen er toen aan zaten te komen. Deze editie zijn naar schatting vijfduizend mensen op het bal gepasseerd. Dat aantal loopt gelijk met de andere jaren."

Voor de eerste keer werd er voor de start van het jaarlijkse gratis openluchtbal een "Kidsbal" georganiseerd. Op het programma stond onder meer een initiatie in de dansstijl "jumpen". "Een echt hoogtepunt, zowat honderd kinderen die samen met de burgemeester aan het 'jumpen' waren", zegt de woordvoerster.

De opbrengst van het bal gaat naar een centrum dat een neutrale bezoekruimte organiseert voor ouders en kinderen in probleemsituaties. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud