Advertentie
Advertentie

Vijfentwintigduizend specialisten op aidsconferentie in Mexico

Zondagavond opent Ban Ki-moon, secretaris generaal van de VN, de tweejaarlijkse internationale aidsconferentie. Deze keer vindt de bijeenkomst plaats in Mexico Stad. Er worden 25.000 specialisten en beleidsmakers verwacht die zich zullen buigen over de vraag hoe de ziekte kan worden ingedamd. De conferentie duurt tot vrijdag.

De centrale thema's zijn de verdere uitbouw van de gezondheidssector in Zuid-Amerika en de wereldwijde coördinatie van de behandeling. Ook het toenemend aantal besmettingen bij de Indianen komt aan bod. Experts verwachten niet dat er medische doorbraken zullen worden aangekondigd, maar er zou wel nieuw bewijs zijn dat de mannelijke besnijdenis het virus minder kans geeft.

In de rand van de conferentie worden verschillende activiteiten en manifestaties georganiseerd in Mexico Stad. Zaterdag betoogden duizenden holebi's en travestieten tegen de discriminatie van seksuele minderheden.

Tijdens een bijeenkomst op vrijdag hebben de gezondheidsministers van Zuid-Amerika al besloten meer aandacht te besteden aan seksuele opvoeding en voorlichting van de bevolking.

De internationale aids-conferentie vindt elke twee jaar plaats. De ziekte eiste al 25 miljoen doden en naar schatting 33 miljoen mensen zijn momenteel besmet. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud