Vijftien doden bij verschillende explosies in India

De dodentol van de verschillende explosies zaterdag in de West-Indiase stad Ahmedabad is opgelopen tot vijftien. Om hoeveel explosies het gaat, is niet echt duidelijk.

"Bij ons weten zijn er vijftien doden en zeer, zeer veel gewonden", aldus een lid van de deelstaatregering Gujarat. Er is sprake van minstens honderd gewonden. De Indiase minister van Binnenlandse Zaken, Madhukar Gupta, sprak van 13 tot 14 explosies. Een van de bommen ontplofte op een diamantmarkt; een andere op een bus, luidt het.

Bij de lokale politie weerklonk al de vrees voor etnisch geweld in de deelstaat Gujarat, waar eerder al op grote schaal hindoes en moslims met elkaar in de clinch gingen. In 2002 lieten meer dan 1.000 mensen, voornamelijk moslims, het leven bij dergelijke rellen. Extra politiemanschappen zijn nu al in de stad ontplooid.

De Indiase premier Manmohan Sing heeft de aanvallen al veroordeeld en riep de bevolking van de stad op tot kalmte.

Vrijdag ontploften al enkele bommen in de stad Bangalore, in het zuiden van het land. Daarbij viel een dode en raakten zeven mensen gewond. Eerder was er sprake van twee doden. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud