Vijftiental Belgische bieren bekroond met een World Beer Award

Een vijftiental Belgische bieren zijn afgelopen week bekroond met de World Beer Awards 2009 van het Britse gespecialiseerde tijdschrift Beers of the World. Dat staat te lezen op de website www.tastingbeers.com.

De Naamse Brasserie du Bocq viel in de prijzen in een van de belangrijkste categorieën van de wedstrijd. Blanche de Namur werd bekroond als beste witbier en won in de categorie "Best wheat beer" en "Best grain only wheat beer". Het bier Gauloise Ambrée kon de tweede plaats in de categorie "Strong Pale Ale" veroveren.

De brouwerij Oud Beersel kreeg voor de Oude Geuze de prijs voor beste kriek. Ook de Liefmans Kriek (Moortgat) werd door de jury aanbevolen.

Brouwerij De Halve Maan in Brugge werd aanbevolen door de jury voor de blonde en bruine Brugse Zot (Strong Pale Ale Blonde en Standard Dark Strong Ale). Deze twee laatste categorieën werden gewonnen door twee andere Belgische bieren, de Malheur 10 van de gelijknamige brouwerij in Buggenhout en de Gouden Carolus Classic van brouwerij Het Anker.

Dinsdag raakte al bekend dat het bier Saison van brouwerij Saint-Feuillien als winnaar uit de bus kwam in de categorie seizoensbieren. Nog in Henegouwen kreeg de brouwerij van Brunehaut een "award" voor het witbier Mont-Saint-Aubert en voor het bruine bier Saint-Martin. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud