Vlaamse gezinnen gelukkig, maar gestresseerd

Vlaamse gezinnen zijn over het algemeen gelukkig, maar kampen wel vaak met stress. Die stress wordt voornamelijk veroorzaakt door de moeilijke combinatie tussen werk en privé. Dat blijkt dinsdag uit de Comeva-bevraging over het gezin.

Comeva, een forum voor vrouwen van Libelle, Flair, Feeling, Glam*it en Evita, deed onderzoek naar het gezinsgeluk in Vlaanderen. Uit dat onderzoek blijkt dat 75 procent van de gezinnen over het algemeen gelukkig is. Koppels zonder kinderen zijn nog iets meer tevreden (82 procent), single mama's net iets minder (72 procent). Merkwaardig is dat meer dan de helft van de gezinnen een beetje tot veel conflict binnen het gezin vermeldt. Het gezinsgeluk wordt ook verstoord door de moeilijke combinatie tussen werk en gezin. Liefst 82 procent van de ondervraagden heeft daardoor stress. Bijna één op de drie gezinnen is ook ontevreden over de taakverdeling binnen het gezin.

Samen met de Gezinsbond lanceert Comeva een oproep aan het beleid om te streven naar een beter combinatie van werk-gezin-vrije tijd. Concreet willen de twee partners een uitbreiding van het ouderschapsverlof naar een jaar per kind, een verhoging van kinderbijslag en meer tijd om te zorgen voor elkaar. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud